Aerial Yoga

Lessen met de support van een zachte hangmat. Je nieuwe partner, de hangmat, ondersteunt, haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegings vrijheid. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven. Spelen met zwaartekracht Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans en krijg je de massages van het doek er gratis bij. Met kinderlijke speelsheid, ga je jezelf nog verbazen waartoe je in staat bent. Handstand, salto achterover, je draait er je hand niet voor om. Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend en schommelend in je eigen hangmat kom je helemaal tot rust. Voordelen Aerial lessen

 • Totale lichaams workout: In de (restorative) Aerial yoga lessen beweeg en stretch je je hele lichaam. Spieren & gewrichten worden soepeler, sterker en meer gedefinieerd door de bewegingen.
 • Psychologische voordelen: Zoals de meeste workouts helpt het je emotionele systeem op te bouwen. Doordat je je gedachten even kan weerleggen wordt de stress in je lichaam vermindert. De training wordt een vorm van meditatie. Het helpt je ook je creativiteit en artistieke vaardigheden te ontwikkelen.
 • Verbetert flexibiliteit: Aerial lessen helpen je vrijer te bewegen, en gebruik te maken van de zwaartekracht. Doordat de training in de lucht plaats vind is er minder druk op o.a. gewrichten waardoor flexibiliteit toeneemt en je je training verdiept. Vooral je houdingsspieren, buikspieren, rugspieren & benen worden versterkt. Je rug, schouders & heupen worden soepeler!
 • Geneest rugproblemen: Het trainen met de hangmat geeft je de kans om vrij te hangen & geeft ruimte je wervelkolom te verlengen. Er is minder druk op je rug bij de oefeningen en de spanningen in en om rug en heupen verminderen waardoor je onmiddelijk verbetering zult voelen.
 • Bevordering kracht: Aerial lessen verbeteren kracht & flexibiliteit, wat zijn resultaat zal hebben in andere dagelijkse activiteiten. De core-workout is een efficiente cross-training en helpt sporters hun conditie te verbeteren en sneller te herstellen.
 • Verbetert je stemming: Een ander voordeel van Aerial yoga lessen is de adrenaline die er bij komt kijken als je tegen de zwaartekracht werkt. Er komen hormonen als serotonin, endorphins, oxytocin, dopamine vrij welke je stemming een boost geven en je helpen je energieker te voelen.
 • Verbetering balans: In alle oefeningen werk je aan het houden van balans.
 • Spijsvertering; De verschillende stretches & oefeningen helpen de spijsvertering te verbeteren & helpen problemen rond de spijsvertering te verminderen.
 • Verbeteren bloedcirculatie.
 • Verbeteren geheugen: Aerial lessen versterken je neurologische connecties, daarmee verbeteren ze het vermogen van je geheugen.
 • Detox: De Aerial lessen helpen je lichaamje bloedsomloop en lymfatische systemen te ontgiften (als een soort detox), die het begin van verschillende cardiovasculaire problemen verlaagt.